משלוח חינם בקנייה מעל 299 שקלים

סיינה

₪ 900

“סנייה” (Seña) הוא יין פרימיום צ’יליאני בסגנון בורדו, המשלב את נשמתה של צ’ילה. היין נוצר בשנת 1995 כתוצאה משותפות בין רוברט מונדבי ואדוארדו צ’דוויק, במטרה להציג את הפוטנציאל של יינות צ’ילה בזירה הבינלאומית.

Recognition

Awards Recognition​

Awards

הערות

סוג
אזור
יקב
זנים
תוכלת אלכוהל

טעימה

הערות טעימה

יין אדום יבש
צ'ילה / אקונקגואה / עמק אקונקגואה
Sena
קברנה סוביניון
14.5%

לגבי יקב Seña

ממוקם בעמק Aconcagua · צ'ילה​

יקב סנייה (Seña) הוא יקב פרימיום בצ’ילה, שהוקם בשנת 1995 כתוצאה משותפות בין רוברטו מונדבי, יינן אמריקאי נודע, ואראסוריז, יקב צ’יליאני ותיק. היקב ממוקם בעמק אקונקגווה (Aconcagua), אזור הידוע בתנאי האקלים והקרקע המצוינים שלו לגידול גפנים איכותיות.

היקב נוסד מתוך חזון ליצור יין צ’יליאני ברמה עולמית, המשלב את המסורת והידע של עולם היין הישן עם הפוטנציאל והחדשנות של העולם החדש. השותפות בין מונדבי ואראסוריז נועדה להביא ליצירת יין ייחודי המשקף את הטרואר הצ’יליאני.

הערות טעימה

מודגש
מתוק
חמיצות

הכרם של סניה משתרע על פני 42 הקטרים (כ-420 דונם) של גבעות, עם קרקעות מגוונות הכוללות תערובות של חומרים קולוביאליים, וולקניים, חצץ ואדמת סחף. הקרקעות מתאפיינות בניקוז מעולה, המאפשר לגפנים לפתח שורשים עמוקים ולספוג מינרלים חיוניים, מה שתורם למורכבות היין.

האקלים באזור הוא ים-תיכוני, עם השפעות ממתנות מהאוקיינוס השקט הקרוב, המאפשרות הבשלה איטית ומאוזנת של הענבים. הכרם מנוהל בשיטות ביודינמיות מאז 2005, מה שמחזק את הביטוי הייחודי של הטרואר ביין.

Seña מיושן במשך 22 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות, ומעביר את המורכבות והמבנה ליין.

ארומות: ניחוחות מורכבים של פירות יער אדומים ושחורים, כגון דובדבן, קסיס ותות שדה, בשילוב עם רמזים לפרחים כמו ורדים וסיגליות. בנוסף, ניתן להבחין בניחוחות של תבלינים, ציפורן, שוקולד מריר וטבק.

טעמים: על החיך, היין מציג טעמים עשירים של פירות יער, שזיף שחור ודובדבן, עם נגיעות של שוקולד מריר, קפה ותבלינים. החומציות מאוזנת, והטאנינים מעודנים ומעניקים מבנה אלגנטי.

סיומת: סיומת ארוכה ומתמשכת, עם רמזים למינרליות, תבלינים ועץ אלון קלוי.

ההרכב הזני של “Seña” כולל לרוב קברנה סוביניון, קרמנרה, מלבק, פטי ורדו ולעיתים קברנה פרנק, מה שתורם למורכבות ולרב-גוניות של היין. היין מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי, מה שמוסיף לעומק ולמורכבות הטעמים.

חשוב לציין כי תווי הטעימה עשויים להשתנות בהתאם לשנת הבציר ולתנאי היישון. מומלץ לטעום מספר וינטאג’ים כדי להעריך את ההתפתחות והניואנסים של היין לאורך השנים.

אוכל שהולך טוב

אוכל שהולך טוב עם היין

כבש
פסטה

עם היין

חזה בקר
עוף
Scroll to Top
0